دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 بهمن 1398 - 15:44

موثرترین روش های درمان پرخوری | علت و 4 روش درمان خانگی آن

روش موثر درمان پرخوری علت و علائم (4 روش درمان خانگی پرخوری) اختلال پرخوری چیست و علایم و نشانه های آن و بهترین و سریع ترین روش درمان پرخوری و تمام آنچه که باید درمورد پرخوری بدانید
کد خبر : 466894
پرخوری-2.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، از شایع‌ترین اختلالات تغذیه‌ای، اختلال پرخوری است که تاثیرات منفی بسیار زیادی را در فرد و زندگی روزانه او به جای می گذارد. تقریباً دو درصد از افراد در روی کره زمین به اختلال پرخوری دچار هستند. البته این دو درصد در بین افرادی است که اختلال در آن ها تشخیص داده شده است. در این مقاله قصد داریم اختلال پرخوری و 4 روش درمان خانگی و بدون هزینه آن را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم.


اختلال پرخوری چیست علائمی دارد؟


اختلال پر خوری زمانی  است که فرد به پرخوری های غیر قابل کنترل دچار می شود و پس از آن احساس شرمندگی و خجالت بسیار زیادی دارد. عمده زمان بروز این بیماری از اواخر دوران نوجوانی تا نزدیک به ۲۰ سالگی است. البته ممکن است در هر سنی دیگری نیز به وجود آید. چیزی که مهم است و این بیماری را خطرناک کرده است، این است که این اختلال یک اختلال مزمن است و تا سال ها همراه فرد است و اثرات جانبی آن وجود خواهند داشت.


اختلال پرخوری نسبت سایر اختلالات تغذیه ای بیشتر در میان زنان شایع است. با این وجود شایع ترین اختلال تغذیه ای در میان مردان نیز همین اختلال پرخوری است. مهم ترین نشانه وجود این اختلال خوردن مواد غذایی بیش از حد معمول و مورد نیاز در زمان بسیار کوتاه است که پس از آن احساس پشیمانی به همراه دارد.


نشانه های پرخوری


نشانه های اختلال پرخوری چیست؟



  • خوردن بسیار زیاد و پی در پی بیش از حد معمول

  • خوردن غذا تا زمانی که فرد احساس پشیمانی پیدا کند و خوردن غذا به مقدار زیاد به گونه ای که فرد باز هم احساس گرسنگی داشته باشد

  • غذا خوردن در زمان تنهایی به دلیل آن که فرد در جمع خجالت می کشد

  • احساس تنفر و عدم اعتماد به نفس نسبت به بدن


افرادی که به بیماری پرخوری دچار می شوند، اغلب از شکل بدن و وزن خود ناراضی هستند. توجه کنید که اگر برخی از افراد در بعضی از زمان ها پرخوری کنند به این معنا نیست که دچار اختلال پرخوری هستند. مگر آن که علائم گفته شده را در خود احساس کنند. برای تشخیص اینکه فرد اختلال پرخوری دچار شده است باید حداقل به مدت سه ماه برنامه غذایی او را زیر نظر گرفت و فرد باید حداقل هفته ای یک بار پر خوری را تجربه کرده باشد. شدت این بیماری نیز از خفیف که 1 تا 3 مرحله پرخوری است تا شدید که 14 مرتبه پرخوری در هفته است را شامل می شود.


یکی دیگر از علائم مهم این بیماری نبود رفتارهایی است که این پرخوری را جبران کند. برای مثال این بیماری مانند بیماری بولیمیا نیست که افراد غذای که خورده اند را بالا بیاورند و یا با ورزش بیش از حد پرخوری را جبران کنند. به همین دلیل افراد مبتلا به این اختلال دچار اضافه وزن شدید خواهند شد.


نشانه ها درمان پرخوری


چه عواملی سبب بروز اختلال پرخوری می شوند؟


دلایل این اختلال هنوز به طور کامل شناسایی نشده است. اما فاکتور های زیر می‌تواند اثرگذار باشد:


1. ژنتیک


ژنتیک مربوط به فاکتورهای بیولوژیک اساسی مرد و زن است. افرادی که به بیماری پرخوری دوچار هستند، حساسیت بیشتری نسبت به دوپامین دارند در واقع این هورمون در بدن مسئول دریافت احساس پاداش و لذت است و طبق تحقیقات ثابت شده است که این اختلال ارثی است. پس اگر درخانواده خود این بیماری را داشته باشید ممکن است شما هم به آن دچار شوید.


2. جنسیت


این اختلال در زنان بیشتر از مردان شایع است که در واقع این تفاوت مربوط به فاکتورهای بیولوژیک اساسی مرد و زن است.


3. تغییر در مغز


در تحقیقات و آزمایش‌ های انجام شده ثابت شده که افرادی که به اختلال پرخوری دچار شده اند دارای تغییراتی در مغز خود هستند که نتیجه آن پاسخ سریع و مثبت به غذا و کاهش کنترل اشتها ست. در طی این تغییر مغز فرد دائما به دنبال غذا است.


4. سایت بدن و تصور بدنی


۵۰ درصد افراد مبتلا به بیماری پرخوری چاق هستند که از بین این افراد ۵۰ تا ۲۵ درصد آنها به دنبال روش های لاغری هستند.


درمان پرخوری


5. تروما احساسی


اتفاقات تلخ و استرس آور زندگی مانند تغییر ناگهانی ، مرگ، جدایی و یا تصادف یکی از افراد خانواده فاکتورهای مهمی هستند که سبب بروز اختلال پرخوری می شوند. در واقع در این شرایط منشا بیماری فرد، ضربه شدید احساسی است که به او وارد شده است.


6. مشکلات فیزیولوژیک


۸۰ درصد افراد دچار بیماری پرخوری حداقل به یک مشکل فیزیولوژیک دیگر مثل افسردگی و استرس پس از حادثه، فوبیا، اختلال دو قطبی و یا اضطراب دچار هستند.


پرخوری فرد به علت استرس، رژیم‌های غذایی شدید، احساسات و افکار منفی، دسترس پذیر بودن غذا و بی حوصلگی می تواند تحریک شود.


4روش کاربردی درمان پرخوری


1. یک دفترچه یادداشت تهیه کرده و غذاها و خلق و خوی خود را در آن به دقت یادداشت کنید.


 این فرآیند زمان گیر است و توقع نداشته باشید که در زمان 1 ساعت آن را انجام دهید. به خوبی فکر کنید و تمام نکاتی که به نظر خودتان در پرخوری شما تاثیر گذار هستند را یادداشت کنید. یکی از مهم ترین گام ها برای جلوگیری از پرخوری شناسایی عواملی است که باعث تحریک فرد می شوند. در صورتی که بدانید تحت چه شرایطی و یا نسبت به چه غذاهایی بیشتر تحریک می شوید و تمایل بیشتری نسبت به خوردن آن ها دارید، می توانید پرخوری خود را کنترل کنید. این عوامل را شناسایی کنید و سعی کنید کمتر در معرض آن عوامل قرار بگیرید. تا به مرور ذهن خود را آرام کنید و  پرخوری خود را کنترل کنید.


2.  آگاهی ذهنی را تمرین کنید


در این روش باید نسبت به محرک های پرخوری که شناسایی کرده اید هوشیاری پیدا کنید و سعی کنید که در ذهن خود نسبت به آن ها تمایل نشان ندهید و تحریک نشوید. در واقع در این روش ذهن شما آماده می‌شود که تحریک پذیری خود را کمتر کند و بتوانید در مقابله با غذاهایی که میبینید خود را کنترل کنید و بیش از حد نخورید. در زمانی که حس نیاز به غذا پیدا کردید، سعی کنید ذهن خود را با کار دیگری مشغول کنید تا به غذا کمتر فکر کنید. برای مثال، کتاب بخوانید و یا به پیاده روی بروید.


ورزش برای درمان پرخوری


3.  ورزش را شروع کنید


ورزش یک عامل تاثیر گذار در درمان اختلال پرخوری است. وزن خود را کاهش دهید تا بتوانید فرم بدنی بهتری برای خود ایجاد کنید. پس از آن خلق و خوی شما بهتر شده و اضطراب شما کمتر می شود و در نتیجه اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت. ورزش به شما کمک می کند تا ذهن متمرکز تری داشته باشید و بتوانید خود را بهتر و بیشتر نسبت به غذا کنترل کنید.


4.  یک رژیم غذای سالم را آغاز کنید


رژیم غذایی که سرشار از مواد غذایی سالم باشد به شما کمک می کند تا مدت زمان بیشتری سیر بمانید و علاوه بر آن دقیقاً مواد غذایی را به بدن خود برسانید که احتیاج دارد. وعده های کامل و مرتب به همراه مقادیر بسیار زیادی از میوه و سبزیجات کمک می‌کند تا حجم معده شما پر شود و حس سیری بیشتر و طولانی تری پیدا کنید.


علاوه بر همه موارد گفته شده داشتن خواب کافی سبب می شود تا ذهن آرام تری داشته باشید و در مقابل الگوی نادرست غذا مقاومت بیشتری داشته باشید. از این رو بهتر است خواب خود را تنظیم کنید و هر شب ۷ تا ۸ ساعت خواب مفید را داشته باشید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب